VillaBugen hentet denne små, fine tispen 20.12.21 på Søndre Selvig Gård, Klokkarstua, hos Hilde Sandtorv.

      Det er en Belgisk Fårehund, Groenendael og kennelnavnet hennes er Almyria av Søndre Selvig, hos oss har hun fått navnet Tyra til daglig bruk. Hun ble  født 26.10.21 i et kull på 7 valper, 3 tisper og 4 hanner. Her er det avlet på gode brukslinjer, så dette skal bli spennende fremover.

 

                    Foreldrene til VillaBugens nyeste medlem, Tyra : Nanduhria`s Iorlas, Zorro og Nanduhria`s Morwen, Nova.

 

 

                                          

  Her er noen bilder av Tyra fra valpekasse og frem til i dag, 05.01.22.

Tyra har nå vært hos oss i 14 dager. Hun spiser godt, er nå 7,6 kg. Hun sover stort sett hele natten, i et bur ved siden av sengen vår på soverommet. Hun er en meget aktiv jente på dagtid, men har også en fin avknapp, plutselig flater hun ut og tar seg en lur. Helt stueren er hun nok ikke enda, men går som oftest til døren når hun er trengende, så er nok opp til oss å lese signalene. Hun er grei å ha med seg i bil, og har allerede vært på noen turer til trening/ miljøtrening hos K9 Hundesenter i Trondheim. Tyra går også meget godt sammen med vår collietispe Tindra, selv om det nok kan bli litt mye sprell for en voksen dame, spesielt innendørs. Ute er det enklere, for da kan de virkelig ta seg ut. Og etterpå ligger de flat begge to. Julen har også gått bra, juletreet fikk stå hele julen. Nyttårshelgen tilbrakte vi som sedvanlig på hytta, i god avstand fra smell og spetakkel. Tindra bryr seg ikke så mye om det smeller litt, og jammen så det ut til at Tyra heller ikke reagerte noe særlig.

På denne siden vil vi komme med oppdateringer av livet til Tyra med jevne mellomrom. Det skal bli spennende.

   Tyra har her selskap av Hilde og collien vår Tindra. Forholdet mellom Tyra og Tindra har gått over all forventning, selv om nok Tindra av og til kan synes at Tyra er vel energisk. Tyra var 10.01.22 til helsekontroll og vaksinering hos veterinæren på Kyrksæterøra. Hun veide 8,6 kg og alt sto bra til. Senere har vi veid henne 18.01.22 9,55 kg og 25.01.22 10,35 kg. Hun er treningsvillig både med godbiter og spesielt leker, og er nesten daglig med Hilde til sentrum på miljøtrening.                                                                                                                                             

    

 

                                                      

Her er en liten billedserie fra trening på K9 i Trondheim, Tyra og Hilde er inne en dag i uken og trener nå i vinterhalvåret. Der kan man trene på det som faller en inn, og det er hele tiden instruktør til stede. Nå skriver vi midten av mars 2022, og Tyra vokser og trives. Har fulgt litt med på vekten siste måneden : 14.02.22 13,4 kg, 28.02.22 15,15 kg og 14.03.22 16,60 kg. Miljøtrening tirsdagene, K9 onsdagene og nå skal de starte opp med rallylydighet på torsdagene. Med turer i nærmiljøet og gjerne noen fjellturer så tror vi nok at Tyra er fornøyd når kvelden kommer, for det er en rolig jente vi har med å gjøre da. Og stort sett så sover hun hele natten til pluss/ minus kl. 7.30 om morgenen. Meget bra!!!!

         

Ovenfor er noen bilder av Tyra og Hilde på kurs og trening. Nå har Tyra blitt 6 mnd., 26.04.22, og veier 20,4 kg. I vinter har hun gjennomført flere kurs. 1.-2. januar miljøtreningskurs arrangert av K9, med instruktør Gunnar Aagesen. 5.-6. mars motiveringskurs hos Nidaros Brukshundklubb, med instruktør Andreas Volle og 23.-24. april kurs i konkurranselydighet arrangert av K9, med instruktør Cathrine Sallaup. Tyra elsker å trene og tar ting ganske fort. Skal bli spennende å følge utviklingen på henne framover.

 

 

.Stamtavle Tyra