16.08.2018 fikk Kennel Villa Bugen et nytt familiemedelem. Hun kommer fra Perfect Image, colliekennel for kort- og langhår, drevet av Lill Bredvold. Hun har kennelnavnet Melt My Heart, og hos oss heter hun Tindra til daglig.

Tindra sine foreldre er Speedycrowns Black Sparkler, Jax, og Perfect Image Causing A Fever, Sansa.

  Jax                                                  Sansa                                                                                                               

Vi har også her noen bilder av Tindra tatt av Lill Bredvold, i tiden fra fødsel og fram til hun kom til oss.

                      

 

 

 Tindra har nå vært hos oss bare et par døgn, men har allerede funnet sine favorittplasser. Som her ute på verandaen, en fin og  lun plass i regnværet. Hun sover på soverommet hos oss, og har ikke holdt oss våken om natten så langt. Det går også riktig så  bra mellom Tindra og de to andre colliene i huset, Gaia og Eros. Bortsett fra et par småskvetter inne, gjør hun allerede stort sett fra seg utendørs. Hun spiser godt og er ivrig både på godbiter og leker under begynnende innlæring. Har utforsket huset med dets forskjellige underlag, sågar hatt seg en tur i dusjkabinettet for å sjekke. Det er nok en trygg og tillitsfull valp vi har fått fra Lill Bredvoll, Kennel Perfect Image.

Tirsdag 20.08.2018 begynner Tindra på valpekurs, så da starter opplæringen av de mest grunnleggende ferdigheter vi mener en hver valp bør kunne mestre. Vi går virkelig spennende tider i møte, og oppdateringer vil komme her etterhvert.

 

 

 

      

   Tindra har nå også vært og utforsket området rundt hytta, og da smaker det godt med litt blåbær. 

    Etter en hyttetur blir det en liten økt med trening i sitt sammen med Eros og Gaia. Hun har allerede blitt ganske flink på sitt og innkalling, og det etter bare vel en uke her hos oss.

 

 

    Nå har Tindra blitt 3 mnd. gammel, er her hos veterinæren for undersøkelse og revaksinering. Hun er frisk og rask, veier 8,7 kg og hadde ingen problemer med verken undersøkelse eller sprøyte. Hun utforsket hele veterinærkontoret, sjekket alle rom som en selvfølgelse. En tøff liten frøken dette!

   Tindra går for tiden på valpekurs en kveld i uken, og trener på øvelsene litt hver dag ellers i uken. Hun er lærevillig og treningsivrig som få, godbiter frister hele tiden, men leker er også motiverende. Innkallingen er vi spesielt fornøyd med, hun kommer som et lyn. Sitt er også bra, og båndtreningen går framover. Største utfordringen er nå rotreningen, for hun er full av energi, og det skal helst skje noe hele tiden.

 

 

Da har Tindra fullført sitt valpekurs. Det har blitt innføring i sitt, dekk, gå fint i bånd, rotrening, passering, håndtering, innkalling og, ikke minst,

   kontakttrening i forskjellige situasjoner. Alt dette er viktig å trene på, slik at videre dressur blir lettere å trene inn. Vi har trent på de forskjellige

    øvelsene i tiden mellom hver kurskveld, og har sett fremgang fra uke til uke. Nå blir det repitisjon, repitisjon, samt nyinnlæring av hvordan oppføre

   seg i utstillingsringen. 

 

     Nå har Tindra vært på sitt første valpeshow, hos Norsk Terrier Klubb Trøndelag, 13.10.2018. Dommer var Randi Juliussen  som gav følgende kritikk : Feminin helhet, vakkert hode og uttrykk, god underkjeve, korrekt ansatte ører, ønsker en anelse lengre hals, sterk overlinje, balanserte vinkler foran og bak, meget godt utviklet kropp for alder, paralelle bevegelser fram og tilbake, lovende frie steg fra siden,herlig temperament. En bedømmelse vi er meget fornøyd med, og som innebar HP, BIR og BIG 4. Når vi vet at to av hundene som slo henne i gruppefinalen stilte i 6 - 9 mnd. klassen, må vi si at resultatet denne dagen var meget bra!   Og mange rosetter ble det på den unge frøkenen vår.                                                                                                                                                                            

Det var vanskelig for Tindra å løpe rundt i ringen med så mange andre hunder, så det er helt klart for oss, at vi trenger mye utstillingstrening framover. Hun er så leken, nyskjerrig og energisk, at det til tider ble vanskelig å holde alle fire bena på bakken, ville jo helst leke med dem som løp foran henne, og bak henne. Tror vi skal gi henne et par måneder før neste utstilling, og da stille i 6- 9 mnd. klassen. Vi får se.

 

 

                            

En liten billedserie av Tindra knappe 6 måneder gammel. Her øves det på sitt og dekk, små økter hver dag. Miljøtrening utenfor kjøpesenter og diverse andre steder hører også med til opptreningen, og i helgen som var, 24-25.11.18, ble det tur sammen med Gaia og Eros til rallylydighetstevne på Skjetlein. Viktig at Tindra får være med der resten av familien ferdes. Hun er en engel å ha med seg i bil, oppfører seg eksemplarisk.

                                                            

Tindra har nå blitt vel 7 mnd. og vi har kommet til januar 2019.  Hun er her på lydighetskurs hos Doglife, instruktør på kurset er Marit Bakksæter. Her er intensjonen å innlære de grunnleggende øvelsene i lydighet. Tindra er en lærevillig og ivrig elev, med mye energi og fart.

En del turer til Trondheim Hundehall, på Ekra, har det blitt i løpet av vinteren. Hovedsaklig som miljøtrening, men også for å prøve seg på rallylydighet. Tindra er ivrig på å trene, men har foreløpig for liten tålmodighet til å gjennomføre en hel bane. Så vi venter nok litt med å stille henne i konkurranse. I mellomtiden går vi nå på hverdagslydighetskurs, som startet opp 12. mars 2019. Her blir det videreføring av innlæringen fra valpekurset, men også nye momenter.

 

Da skriver vi 15.03.2019, og Tindra har fått sin første løpetid. Nå blir det strevsomme uker framover, med mye hormonelle svingninger, og en hannhund, Eros, som holder på å gå helt av hengslene. Han skjønner jo ikke hvorfor han ikke får lov til å nærme seg Tindra, stakkar. Kanskje en gang i fremtiden.

      Tindra begynner å få tak i hverdagslydigheten. Hun har roet seg betraktelig etter løpetiden, nå kan hun følge oss gjennom diverse øvelser, selv om det er både andre hunder og folk rundt oss. Nå kommer vi til å trene på alle rallyskiltene i kl. 1, så får vi se når vi skal stille henne i konkurranse. Blir spennende fremover, for det er en lærevillig og treningsivrig liten frøken.       

                                                                                                                                                                                                                                       Helgen 4. og 5. mai 2019 arrangerte Orkdal Hundeklubb rallystevne ved klubblokalet på Fannrem. Dommer begge dagene var   Tina Stenfjell. Tindra stilte i sin første konkurranse om lørdagen, faktisk var det første gang hun skulle prøve å gå en hel bane, og det i tillegg uten godbiter. Hun overrasket stort, gikk inn til 178 poeng og sin første røde sløyfe. Dette medførte en 6. plass i kl. 1, og det må man si var en strålende debut.

 Søndag var det nytt forsøk, og jammen slo ikke Tindra til med 189 poeng, ny rød sløyfe. Og denne dagen gikk hun til toppen av pallen, ble nr. 1 av samtlige hunder i kl. 1. Så vi må si oss strålende fornøyd med den unge frøkenen.

  

 

 

 

            

Helgen 1.-2.juni 2019 arrangerte Levanger Hundeklubb rallystevne sammen med Norsk Retrieverklubb Trøndelag, på Rinnleiret. Tindra stilte i kl. 1 begge dagene, dommer var Tina Stenfjell. Lørdag gikk Tindra og Hilde inn til utrolige 195 poeng, rød sløyfe og en 3. plass på pallen. Og det med 27 påmeldte hunder i klassen. Det må man si det står respekt av for en hund som enda mangler noen dager før hun fyller året.  Nå er hun klar for mellomtittel RL1. Og det skulle komme mer om søndagen. Da gikk de inn til 192 poeng, enda en rød sløyfe, og så ble det en ny 3. plass på pallen. Denne dagen var det 29 påmeldte hunder i klassen. En utrolig helg for den nydelige nykommeren i familien. Vi er stolt av henne!!!

Dette har vært en sommer , 2019, med lite hundeaktiviteter, grunnet forskjellige familiære forhold, hjertestans på matfar, med påfølgende sykehusopphold og innoperasjon av hjertestarter, påfølgende familiesamling og felles avvikling av ferie, barn og barnebarn samlet hele gjengen.

Men helgen 24.-25.08.2019 tok vi turen til Selbu Flerbrukshall, for å prøve Tindra i utstillingsringen. Hun stiller nå i juniorklassen. Vi var rimelig spent og ikke så veldig optimistisk på hennes vegne, for etter at vi hadde meldt henne på utstillingen, mistet hun nær sagt all pelsen sin. Så det ble mye pelsblåsing og stell slik at hun kunne vise seg fra sin beste side tross alt.

Lørdag stilte hun for dommer Bengt Åke Bogren, resultatet ble Very Good og 1.JKK. Et resultat vi var meget fornøyd med, da hun også fikk meget bra kritikkskjema.

Søndag stilte hun for dommer Branislav Rajic, resultatet ble Excellent og 1.JKK, nytt meget bra kritikkskjema og en stor rød rosett. Vi må si vi ble både overrasket og stolt av de gode resultatene på Tindra denne helgen!!!           

                                                                 

Tindra har høsten 2019 ikke vært på flere utstillinger, og heller ikke gått i rallyringen. Var påmeldt i rally, men stevnet ble avlyst. Hun fikk løpetid 28.09.2019, og dette satte jo også begrensninger. Nå skriver vi 01.04.2020 og stevner og utstillinger er avlyst p.g.a. coronapandemien. Tindra er inne i løpetid igjen, den kom 23.03.2020. Senhøsten og vinteren har gått med til miljøtreninger, rallytrening på hjemmebane og turer på fjellet. Tindra har også vært gjennom et par kurs : Kurs tema miljøtrening Orkdal Hundeklubb 11. januar 2020, instruktør Tone Thingstad og  Lydighet / grunnmomenter 25. og 26. januar 2020, i regi av Doglife, instruktør Rita Moe Thobroe. Hun har også vært på røntgen, ble konstatert fri for både HD og AD, vi er kjempefornøyd.

Her kommer noen bilder tatt fra forskjellige aktiviteter.

      Tindra har i løpet av 2020 gjennomført diverse kurs sammen med Hilde, alle kurs er opplistet på siden Hildes kurs. Tindra er en meget villig og lærenem collie og er en fryd å ha i hus.

      Helgen 15. og 16.08.2020 var Hilde og Tindra en tur til Levanger på rallylydighetstevne. Denne gangen skulle Tindra prøve seg for første gang i kl. 2. Lørdagen var det Norsk Retrieverklubb avd. Nord- Trøndelag som arrangerte, med dommer Åse Hansen. Da gikk Tindra inn til 172 poeng og blå sløyfe, en bra debut for den ivrige damen. Søndagen var det Levanger Hundeklubb som arrangerte, med dommer Elisabeth Dahl Norum. Denne dagen ble det desverre disk.

        29. og 30.08.2020 arrangerte Nidaros Brukshundklubb rallylydighetstevne på Stavsøra.Tindra stilte i kl. 2 begge dagene. Dommer lørdagen var Nina Tandberg, Tindra gjorde en kjempeinnsats og kom inn til 191 poeng og sin første røde sløyfe i klassen. Ikke nok med det, men hun var nest best i klasse og kom på en 2. plass på pallen.

Søndagen fortsatte Tindra å imponere, denne gangen for dommer Trude Aas. Det ble 189 poeng, en ny rød sløyfe, og også denne dagen kom Tindra på pallen med en 3. plass.

      Ser ut til at Tindra, sammen med Hilde, har fått taket på dette å gå uten bånd i konkurranser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 16.09.2020 gikk turen til Fannrem, for et rallylydighetstevne arrangert av Orkdal Hundeklubb. Dommer denne kvelden var Tina Stenfjell.Tindra skulle igjen prøve seg i ringen i kl. 2. Hun gikk et strålende løp og kom inn til 191 poeng og enda en rød sløyfe. Hun har nå 3 røde, og dermed kvalifisert seg til mellomtittel RL2.

 På bildet her ser vi Tindra posere stolt med sine synlige bevis for sine mellomtitler, rosett både for RL1 og RL2. Skal bli spennende å følge denne damen videre i forskjellige konkurranser. 

 

            

En liten billedsamling av Tindra på forskjellige turer høsten 2020 og vinter/ vår 2021. På grunn av pandemien som herjer i landet vårt, og påfølgende restriksjoner, har det dessverre ikke vært noen konkurranser på Tindra i denne perioden. Men mange turer i fin norsk natur har det blitt. Hytta har også blitt benyttet , spesielt når finværet har vist seg. Her kan Tindra kose seg i fri utfoldelse, så hun kan være litt treg ned til bilen når vi skal hjem. Har også blitt ukentlige turer til treningsgruppe hos Doglife.

I april 2021 har Hilde og Tindra vært på Lydighetskurs, arrangert av Hemne Hundeklubb, med Marit Bakksæter som instruktør. August startet med Rallycamp hos Doglife, 3 virkedager med Cathrine Sallaup som instruktør.

 

 

 

 

Helgen 11./12. september 2021 arrangerte Norsk Collie Klubb avd. Trøndelag, stevne i Rallylydighet ved Bratsberg Idrettshus i Trondheim.  Dommer begge dagene var Tina Stenfjell.

   Ettersom det har gått et år siden Hilde og Tindra stilte i konkurranse, ble det bestemt at de skulle stille i Kl. 2 om lørdagen. Spennende siden Tindra          nesten ikke hadde gått en hel bane på så lang tid, ville hun mestre dette?

   Og det må man kunne si at hun gjorde, Tindra og Hilde kom inn til 194 poeng, enda en rød sløyfe, og jammen også en 2. plass på pallen. De kan når de vil, de to damene der!!!

 

 

      Søndagen bestemte Hilde seg for at nå var det tid for å gå opp en klasse, kanskje litt beruset av suksessen fra lørdagen. For hun vet jo at det kan være   tøffere i Kl. 3. Vi var vel alle spente på både dagsform og ikke minst hvilke utfordringer dagens bane ville bringe.

    Tindra er jo generelt glad i mat, så når det sto en matskål i banen, måtte hun jo ta seg en tur bort og sjekke. Sammen med noen dobbeltkommandoer fra Hilde, ble det for mange poengtrekk til at det ble rød sløyme. 185 poeng og blå sløyfe er ikke verst når en debutterer i Kl.3 . Når det i tillegg medfører en delt 3. plass på pallen, må en kunne si at debuten var virkelig vellykket.

   Det var alt i alt en meget fin helg på et stevne godt gjennomført av Collieklubben. Og meget godt gjennomført av Hilde og Tindra!!!!   

 

            

Her er noen bilder med Tindra på blodsportrening. Dyktig jente som gikk ganske greit fram til premien, en spennende hjorteskank. Varmt var det også denne høstdagen i 2021, så da smakte det med et forfriskende bad.

13.11.2021 var vi i Trondheim på rallystevne i regi av Nidaros Brukshundklubb. Dommer denne dagen var Tina Stenfjell. Hilde og Tindra gikk inn til en soleklar disk i Kl3, men nå blir det en pause i konkurreringen fram til neste år. Gjennom høsten og vinteren er det ukentlig lydighetstrening i Trondheim hos K9, samt miljøtrening og lydighetstrening i den lokale hundeklubben.

 Nå når vi nærmer oss julen 2021 har vi hatt en liten vareopptelling i mappen til Tindra.

 Det har blitt noen pallplasseringer på henne i rallylydigheten og hun har oppnådd mellomtitlene RL 1 og RL 2.

  Ikke verst for en tispe som enda ikke er 3,5 år. 

 

 

 

 

 

                        

Her har vi lagt til noen fine vinterbilder av Tindra. På det siste bildet har hun fått selskap av det nye medlemmet i familien, nemlig Groenendaelen Tyra. Kan være litt slitsomt for Tindra til tider, med en så energisk liten krabat i huset. Men vi må si hun takler det på en meget bra måte, foreløpig har det ikke bydd på de helt store problemene. Nå skriver vi 25.01.22.

 

Stamtavle Tindra