Hei og velkommen til Gaia sin side.

Gaia, McBeal`s Lost Without You, kom til Villa Bugen den 9.05.2012. Hun er en tricolortispe og ble født den 17.04.2012, som nr. 4 i et kull på 7, etter McBeal's DreamCatcher, Zito, og Purelight's ListenTo Your Heart, Hermine. Oppdrettere er Veronika og Øyvind, McBeal Collies på Eidsvoll verk. Vi var så heldig at hun ble fraktet halve veien til Trøndelag av Lisa og Jan Frode, Kennel Sifana, Kvam i Gudbrandsdalen.

   Zito                          Hermine

Etter hvert vil denne siden bli oppdatert med bilder og info om hvordan det går med Gaia, her hos oss i Kennel Villa Bugen.

                              

Her er Gaia nettopp ankommet Villa Bugen, hun er nå 7 uker gammel.

Gaia var 10.11.12 i Orkdal på utstilling. Da fikk hun en 1.premie og i neste omgang fikk hun en 2. premie.

Gaia er nå 7 mnd. gammel, og har blitt en riktig så staselig liten dame.

                                      

               

  Her har vi en liten serie bilder av Gaia tatt like før påske 2013, hun er nå 11 mnd. gammel. Gaia trives veldig godt med å få gå løs i vår vakre natur, både sommer som vinter. Da er hun i full aktivitet hele tiden, dog aldri langt unna resten av familien. Hun har et herlig gemytt og er en meget trivelig tispe, glad i alt og alle.

                                          

   Gaia var 23.06.14 på besøk hos familien Lysheim i Schetnemarka, Trondheim. Der hadde hun " frisørtime" hos den meget dyktige og hyggelige Lene Lysheim.

Her er et par bilder som viser resultatet. Som en kan se, er Gaia en riktig så fin representant for collierasen. Disse bildene er tatt hjemme i stua.

                 

                                                                                                   

Gaia på fjelltur.                                                                 Litt Agilitytrening hjemme i hagen.                                               En vakker tispe i vakker høstlig natur! 

17.06.2017 ble Gaia meget dårlig, så vi måtte skynde oss til veterinæren i Hemne. Her ble hun øyeblikkelig lagt på drypp, og diverse tester ble tatt, der i blandt røntgen. Veterinæren besluttet at vi måtte ta Gaia med oss til vakthavende dyreklinikk i Trondheim, for videre undersøkelser og mulig operasjon. Ved Evidensia Dyreklinikk på Ranheim ble vi meget godt mottatt av Fredrik og Inger. Etter enda noen tester og mer røntgen ble det besluttet at Gaia måtte opereres. Livmor og eggstokker ble fjernet, bukhulen renset for væske og diverse prøver tatt for videresendelse til labaratorium. Gaia ble så sydd sammen igjen og etter en stund fikk vi reise hjem. Så fulgte noen dager med smertestillende og antibiotika, mens vi ventet på prøvesvarene. Da det første kom, viste det seg at væsken som Gaia hadde hatt i bukhulen, var full av E- coli bakterier, så da ble det skifte av antibiotika omgående. Nå er det den 02.07.2017, Gaia er mye bedre, men vi venter stadig på svarene angående biopsien som var sendt inn.

04.07.2017 fikk vi resultatene av biopsien som var sendt inn etter operasjonen på Gaia.Resultatene viste at det ser ut til, at det som var skadelig er blitt fjernet. Gaia har nå begynt å spise tilnærmet normalt, og virker kvikk og glad. Så da håper vi at gladjenta har mange gode år foran seg.

 

Nå skriver vi november 2017, og etter , egentlig, en kort innføring og heller lite trening, har Gaia stilt i sine første konkurranser i Rallylydighet. Og det må man vel kunne si gikk over all forventning. På stevne arrangert av Nidaros Brukshundklubb , lørdag 25.11.17, gikk hun inn til 194 poeng, 4.plass i Kl. 1 og rød sløyfe. Søndag 26.11.17 gikk hun inn til 192 poeng, 7. plass i Kl. 1 og en ny rød sløyfe.

Har nå kommet over til 2018, og Gaia prøver seg på nytt i Rallylydighet. På ny er det stevne arrangert av Nidaros Brukshundklubb, og lørdag 10.03.18 går Gaia til 190 poeng, en ny 7. plass i Kl. 1 og rød sløyfe. Søndag 11.03.18 går hun inn til 192 poeng i Kl. 1 , ny rød sløyfe og faktisk en plass på pallen som den 3. beste. Vi er stolt av godjenta vår.

 

14.04.18 er det Norsk Collieklubb, avd. Trøndelag, sin tur til å holde stevne i Rallylydighet på Skjetlein i Trondheim, så da er det på an igjen. Lørdag går Gaia inn til fantastiske 198 poeng i Kl. 1  og en 2. plass på pallen. Nå har Gaia fått mellomtittel RL 1 på stamtavlen sin. Utrolig stolt alle her i Villa Bugen, så nå bestemmer Hilde seg for at søndag 15.04.18 er det på tide å prøve seg i Kl. 2. Gaia og Hilde går inn til 184 poeng, 10. plass i Kl. 2 og den første røde sløyfe i denne klasse. Skal bli spennende å se hvordan det går videre.

 

Skal si Gaia har fått teken på rallylydigheten. Hvis hun vil. Under stevne på Lom, 9. og 10.06.18, gikk hun inn til 192 poeng lørdagen, ny rød sløyfe i Kl. 2, og med dette kom hun på pallen med en 2. premie. Stor fin rosett, forsekk og en stolt matmor. Søndagen så det ut til at hun hadde fått nok av det ekstremt varme været, det ble mange repetisjoner, så matmor gikk for en hederlig disk. Men alt i alt en fin helg i Lom, sammen med både gamle og nye hundevenner.

 

 

 

Helgen 29-30.09.2018 var vi på Rallylydighetstevne i Trondheim Hundehall, arrangert av Nidaros Brukshundklubb. Gaia stilte begge dagene, hun gikk inn til 187 poeng om lørdagen og rød sløyfe. Dette innebar en 6 plass i klassen blandt vel 20 startende hunder. Nå har hun 3 røde sløyfer i Kl. 2, og klar for mellomtittel RL2. Dommer på lørdagen var Eirin Dahl. Søndagen var hun ikke helt fokusert, gikk inn til 165 poeng, gul sløyfe, for dommer Inger Dragland. Men alt i alt en bra uttelling denne helgen, så vi er virkelig fornøyd med godjenta.

 Bedre sent enn aldri, nå har også Gaia vært på kurs, et helgekurs i videregående rallylydighet 17-18.11.2018 hos Doglife, instruktør Marit Bakksæter. Hun er nå klar for kl. 3 i rallylydighet, så nå blir det spennende om hun kan følge opp de fine resultatene hun har hatt i de lavere klassene.

21.11.2018 var vi i Trondheim Hundehall, på Ekra, for en liten test foran stevnet i rallylydighet påkommende helg. Gaia gikk bane både i Kl. 1 og Kl. 2 med dommer. Kritikkskjemaet etter endt løp viste i Kl. 1 189 poeng og i Kl.2 198 poeng. Bra resultat på en konkurransetrening.

Helgen 24 - 25.11.2018 var det stevne i rallylydighet i ridehallen på Skjetlein, i regi av Nidaros Brukshundklubb. Gaia stilte i Kl. 2 om lørdagen, hun gikk helt til topps med 196 poeng, av over 20 påmeldte hunder. En stolt matmor kunne stille seg øverst på seierspallen. Dommer var Hege Fredriksen.

Søndag stilte hun for første gang i Kl. 3. Da fikk hun for seg at hun ikke skulle gjennomføre det første skiltet  på korrekt vis, så da ble det disk allerede i starten. Men matmor bestemte seg for å fortsette gjennom hele banen, og det ble gjort på strålende vis, men altså ikke noen sløyfe på Gaia denne gang. Også søndagen var det dommer Hege Fredriksen.

 

 

Etter en vinter med heller lite trening, bare noen turer til Trondheim Hundehall på Ekra, var det helgen 9.-10. mars 2019, tid for rallystevne. Det første for året, og i regi av Nidaros Brukshundklubb. Lørdag gikk Gaia inn til 165 poeng, gul sløyfe og en 9 plass i kl.3 blandt 16 startede hunder. Dommer var Bente Fredriksen. Tydelig at det er en stund siden hun har vært i konkurranse, for kontakten og konsentrasjonen var helt fraværende. Søndagen hadde vi håp om at det skulle bli litt bedre, men da fant Gaia ut at hun overhodet ikke kunne sittkomandoen, gikk konsekvent direkte i dekk på sittøvelsene, så da ble det en soleklar disk. Dommer var Åse Hansen. Vi får håpe det bedrer seg utover året.

  Gaia var på rallystevne på Skjetlein, helgen 6.-7. april 2019 i regi av Norsk Collieklubb avd. Trøndelag. Lørdag gikk hun inn til 192 poeng og rød sløyfe i kl. 3. I tillegg ble det 3.plass på pallen for henne og matmor. Dommer denne dagen var Tina Stenfjell.

Søndag var det en ny runde i ringen, denne gang for dommer Kim Aino Nordbotten. Da ble det blå sløyfe med 186 poeng, men likevel en ny 3.plass på pallen. En meget bra gjennomført helg av både Gaia og Hilde.

 

                                             Helgen 4. og 5. mai 2019 arrangerte Orkdal Hundeklubb rallystevne ved klubblokalet på Fannrem. Dommer begge dagene var Tina Stenfjell. Gaia var lite interessert i konkurranse om lørdagen og gikk inn til en soleklar disk.

Spenningen var stor da hun skulle i ringen om søndagen. Ville hun være mer konsentrert denne gangen? Og nå skuffet ikke Gaia, hun gikk inn til 191 poeng, en ny rød sløyfe i kl. 3. Og med dette slo hun alle sine konkurrenter og kom øverst på seierspallen. Det svinger virkelig med denne damen, ser ut til at dagsformen er veldig viktig. Håpet er jo selvfølgelig at hun skal bli mer stabil, men vi får se. Hun kan når hun vil, hvertfall.

 

 

 

 

 

Helgen 1.-2.juni 2019 arrangerte Levanger Hundeklubb rallystevne sammen med Norsk Retrieverklubb Trøndelag, på Rinnleiret. Gaia gikk i kl. 3, begge dagene for dommer Tina Stenfjell. Lørdagen var hun ikke i stand til å stå rolig på første skiltet, så da ble det mange repetisjoner og matmor fant det riktigst å bryte. Ikke noe artig å gå rundt med en hund som overhodet ikke har lyst til å gjøre de tingene hun ellers er veldig god på. Og så søndagen da, begynte banen bra og kom noenlunde greit gjennom det meste. Men på siste skiltet fant hun ut at hun skulle ta seg en tur. Løp rett ut av banen og bort til publikum, hamburgerne på bålpannen var mer fristende enn å fullføre konkurransen. Soleklar disk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamtavle Gaia