Den 09.01.2014 ble det født et valpekull hos Mondreni Collies i Namsos, av foreldrene Burning Fire Of Lovers Day, Leon, og Dantos Omega, Lotta. Mondreni Collies drives av Monika Drevland Nilsen, og er som vårt, et lite hjemmeoppdrett, med formål å fostre fram trygge og harmoniske collier, sunne og friske både mentalt og fysisk.

Leon                        Lotta

Av de fire valpene i kullet, to tisper og to hanner, har vi her i Kennel Villa Bugen, vært så heldig å få den ene hannen,  Mondrenis Amazing Blizzard . Hos oss vil han lyde det poetiske navnet Eros, noe vi håper vil bringe ham lykke og glede i årene som kommer. Eros er den første hannen vi har her i Villa Bugen, bortsett fra parringsvillige besøkende hanner, og vi ser fram til årene som kommer med spenning og glede. Bilder av Eros, og små notater om, vil komme på denne siden etter hvert som tiden går. 

Vi starter like godt med noen bilder tatt av Eros før han ankommer Villa Bugen. 

         

Disse bildene er tatt av Monika, i Namsos, og her er Eros mellom 6 - 8 uker gammel. 27.02.2014 var Eros til veterinær for sjekk, chipinnsetting og øyenlysning. Alt gikk helt strålende, sunn og frisk med uten noen anmerkninger på øynene.

Eros har nå blitt vel 3 mnd. gammel, og har allerede blitt et kjært medlem av hele familien her i Villa Bugen. Som de andre her i familien trives han også veldig godt på hytten vår, Lintjønnbu, hvor han springer fritt omkring sammen med Gaia. Noen turer innover fjellet har det også blitt for den unge friskingen.

                       

Eros og Gaia ser virkelig ut til å trives sammen, og å få dem til og være rolig sammen for å ta bilde, er ikke alltid like lett.

 Eros var den 10.mai 2014 med på valpeutstilling i Orkdal, hvor han ble beste hanvalp og fikk BIM .                                                                                                                                                                                      

 Eros og matmor                                                                                    Stolte er de begge to med Eros sin første

 i ringen, dyp                                                                                         rosett og bevis på sitt flotte utseende

konsentrasjon på                                                                                   og fine oppførsel i ringen.

 begge to.

 

 

Den 21.juni 2014 reiste vi til Oppdal for en ny utstilling. Der ble han 2. beste hanvalp.Vel så viktig, han fikk møte igjen to av sine  kullsøsken

                                            og vi hadde en trivelig dag med både dem og deres eiere.

 Eros i ringen, rolig og avslappet,                                                                                                            Eros er her sammen med to av sine søsken,

venter på resultatet av dagens                                                                                                                  Nikki og Bamse, samt deres eiere

 innsats.                                                                                                                                                     Monika og Sonja.

 

Veldig viktig å slappe ordentlig av etter en slitsom helg med utstilling, og dertil milevis med bilkjøring.

Men Eros er flink til å ta det med ro mellom øktene.

Han trives godt med å ligge langflat på verandaen, en riktig kosegutt er han blitt. Enormt aktiv til tider,

men også rolig og avslappet når det passer .  

 

Eros er på dette bildet blitt 7 mnd. Han er allerede betraktelig større enn vår egen Gaia,

kommer nok til å bli en staselig, stor collie. Ørene har utviklet seg helt perfekt, og han har en

utrolig fin hale. Artig kar dette, han spiser blåbær rett fra lyngen, plukker faktisk bærene raskere

enn far selv. Så ingen tvil om at han koser seg når vi er på hytta.

 

 

 

                                       

         Eros har i løpet av høsten 2014 deltatt i kurs både i Agility og Rallylydighet. Noe agilityutstyr er også kjøpt inn, slik av vi kan trene diverse øvelser hjemme også.

Dette gjelder også for Rallylydighet, hvor vi har utstyr til å sette opp en standard bane på 15 poster, noe som er minimumskravet i begynnerklassen.

 Blir også tid til noen fine turer ut i den fargerike og vakre høstnaturen.

 

Eros har nå blitt over året. 13.02.15 fikk vi brev fra NKK med svaret på HD røntgenen hans. Fri for HD med stor A. Meget bra.

Legger til noen bilder hvor han er med vår kjempeflinke datter Marion på tur, til hestetreningsbanen på Kyrksæterøra. Som en kan se, hestehinder er ikke noen sak for Eros.

           Her  sammen med Gaia.         

Eros var den 30.01.16 en tur til Hadeland Hundeklubb, og stilte i sin første konkurranse i Rallylydighet. Det ble 181 poeng og en 1. premie og rød sløyfe. Det er vi rimelig stolt av!!! Det blir nok flere runder med rallylydighet på Eros.

Etter en vinter og en lang vår, med stadig trening i Rallylydighet, har Eros igjen vært noen runder i rallyringen. Lørdag 02.07.16 var Eros ukonsentrert, det ble 157 poeng og gul sløyfe, altså en 3.premie. Søndag 03.07.16 var det en ny konkurranse. Nå var Eros mer skjerpet, sammen med matmor gikk han inn til 186 poeng, ny rød sløyfe og en ny 1.premie.

Rallylydighetsstevne i Steinkjer ble en blandet opplevelse. Det var et stevne over tre dager, og startet fredag 26.08.16, i et forrykende regnvær. Eros likte ikke å sette seg ned i vannpyttene, og det ble disk denne dagen. Lørdag 27.08.16 gikk det mye bedre, det ble 183 poeng og en ny rød sløyfe. Så nå har han oppnådd mellomtittel RL1, og opprykk til klasse 2. Søndagen bød på mye bedre vær, med gløtt av sol. Eros strålte også, og han og Hilde gikk inn til 192 poeng, ny rød sløyfe og i realiteten kvalifisert til direkte opprykk. Meget bra gjennomført av begge to. Og på bildet kan vi se at de begge er meget fornøyd.

 

 

 

 

Etter en rolig vinter på treningsfronten for Eros, fikk vi ham etterpåmeldt til Rallylydighetstevne på Skjetlein, i kl.1 den 19.03.2017. Dette for å se om han husket den lærdom han tidligere hadde fått. Eros gikk sammen med Hilde inn til 181 poeng og enda en rød sløyfe. Han kan når han vil, godgutten vår.  

2.april 2017 var Eros igjen med oss til ridehallen på Skjetlein, for en runde med rallylydighet. Han går fremdeles i kl. 1, for vi har det ikke travelt med å stille ham i kl. 2, selv om han for lengst har fått opprykk. Denne gangen gikk han inn til 177 poeng, ny rød sløyfe og 10. plass av 22 hunder.

   2.juni 2017 tok vi turen til Lom, for tredagers Rallylydighetstevne. Her skulle Eros prøve seg i klasse 2 for første gang. Fredag disket han med glans, da han tok seg en tur til skogs. Lørdagen disket han også, men denne gangen etter et strålende løp, der desverre fører misset på et skilt.

   Søndag var siste dag vi skulle være i Lom. Det ble ganske kaotisk på morgenen, da det skulle være konkurranse på to baner, og Hilde skulle være i begge. Etter litt fram og tilbake, ble Hilde og Eros plutselig satt opp som første deltaker til å starte. Etter minimal forberedelse gikk de en fantastisk konkurranse, kom i mål til 193. poeng og Eros første røde sløyfe i klasse 2., dommer var Berit Smaaland.

  Vi er meget fornøyd med resultatene etter denne helgen i Lom. 

 

    Etter en rolig sommer på konkurransefronten, var Eros igjen klar for rallylydiget på stevne arrangert av Orkdal Hundeklubb, 26. og 27. agust 2017.

   Eros stiller nå i Kl. 2, lørdagen ble det desverre disk på den unge herren, men søndagen slo han til med 186 poeng, rød sløyfe og enda et napp til ny mellomtittel. I tillegg var dette godt nok til en meget fin 3. plass og pallplass for ekvipasjen Eros og Hilde.  Dommer Maria Syltbø Opstad dømte alle klasser begge dager.

 Ikke rart at Eros er stolt der han ligger , sammen med småjenten vår, Luna.

   Og hun er nok ikke mindre stolt Hilde, der hun står på pallen for å få sine vel fortjente premier.

 

       

          Eros var den 24.09.2017 på Norsk Rottweilerklubb, avd. Tøndelag, sin utstilling ved Jonsvannet i Trondheim.

         Han viste seg fra sin beste side og fikk Excellent av dommer Åke Cronander.

         Så dette var en velykket tur i det fine høstværet. 

 

 

 

 

Søndag 26.11.17 deltok Eros på stevne i Rallylydighet på Skjetlein, arrangert av Nidaros Brukshundklubb. Da gikk han og Hilde inn til fantastiske 200 poeng i Kl. 2, pallplass nr. 3, bare slått av to andre ekvipasjer på tiden. Helt fantastisk. Nå har Eros fått mellomtittel RL 2 på stamtavlen sin. Gratulerer!!!!

Etter stevner på Skjetlein helgene 10/11.03.2018 og 14/15.04 18 sitter Eros igjen med 2 disk og 2 blå sløyfer med henholdsvis 182 og 184 poeng. Nå starter Eros og Hilde i klasse 3, og det ble nok litt vanskeligere enn tidligere, med nye regler etc. Men vi er optimistisk med tanke på fortsettelsen.

Nytt steve på Eros i rallylydighet. Denne gang på Lom, den 9. og 10.06.18. Vanskelig denne Kl. 3 , lørdagen ble det disk, men søndag gikk han inn til 158 poeng og gul sløyfe. Det gikk litt tregt i det varme været, så denne dagen fikk han sine første trekk for  overskridelse av maksimaltiden. Men det kommer flere anledninger til å få vist at han kan når han vil.

Helgen 29-30.09.2018 var vi på Rallylydighetstevne i Trondheim Hundehall, arrangert av Nidaros Brukshundklubb. Eros stilte bare om søndagen, og denne gangen gikk han en strålende konkurranse. Gikk inn til 193 poeng og sin første røde sløyfe i Kl. 3. Han ble nr. 5 i klassen av 22 deltagende hunder, med Eirin Dahl som dommer. Meget bra av godgutten vår.

21.11.2018 var vi i Trondheim Hundehall, på Ekra, for en liten test foran stevnet i rallylydighet påkommende helg. Eros gikk bane i Kl. 2 med dommer. Kritikkskjemaet etter endt løp viste  185 poeng. Bra resultat på en konkurransetrening.

   Helgen 24 - 25.11.2018 var det stevne i rallylydighet i ridehallen på Skjetlein, i regi av Nidaros Brukshundklubb. Eros stilte i Kl. 3 begge dagene. Lørdagen gikk han inn til 173 poeng, gul sløyfe, men en 3. plass på pallen, av rundt 20 påmeldte hunder. Noe matmor var både overrasket og stolt av. Dommer var Roger Fredriksen.

Søndag var det ny konkurranse, denne gangen med dommer Hege Fredriksen. Denne dagen gikk Eros inn til 184 poeng, blå sløyfe, men også denne gangen ble det plass på seierspallen med en kjempefin 2. plass. Så nok en gang måtte matmor fram og ta i mot premie.

  

 

 Helgen ble på alle måter trivelig og velykket, både for to og firbente, med pallplasseringer og vel gjennomførte konkurranser. Men også en vekker angående dømming av kombinasjonen kommandoord og håndbevegelser. Det ble idømt mange dobbeltkommandoer når en brukte for markert håndtegn, selv om disse kom samtidig med kommandoer. Noe å tenke på for fremtiden.

 

                                                                                       

               Eros har nå gått lydighetskurs hos Orkdal Hundeklubb, høst 2018 og januar 2019, med instruktørene Kristin Estenstad og Rita Thorbro . Siste dagen gikk Eros og Hilde opp til Bronsemerket, og bestod med glans, til poengsummen 163,5 av 180 mulige. Meget fornøyd med gjennomføringen av kurset, og resultatet.

 

 

Etter en vinter med heller lite trening, bare noen turer til Trondheim Hundehall på Ekra, var det helgen 9.-10. mars 2019, tid for rallystevne. Det første for året, og i regi av Nidaros Brukshundklubb. Lørdag gikk Eros inn til en soleklar disk, da han fant ut at han skulle tisse i utgangen av tunnelen. Var dessuten lett å se at konsentrasjonen var fraværende, da det var vanskelig å få ordentlig kontakt med ham. Dommer denne dagen var Bente Fredriksen. Søndag gikk det mye bedre, vi var meget fornøyd med gjennomføringen av rallybanen. Det ble riktignok en del trekk, han fikk 175 poeng, gul sløyfe, men en 6 plass av 16 startende hunder i kl.3. Dommer denne dagen var Åse Hansen. Vi håper på bedre resultater utover sesongen.

     Eros var på rallystevne på Skjetlein, helgen 6.-7. april 2019 i regi av Norsk Collieklubb avd. Trøndelag. Lørdag gikk han inn til 160 poeng og gul sløyfe i kl. 3. Dommer denne dagen var Tina Stenfjell.

   Søndag var det en ny runde i ringen, denne gang for dommer Kim Aino Nordbotten. Da ble det rød sløyfe med 191 poeng, og en imponerende 1.plass på pallen. En meget bra gjennomført helg av både Eros og Hilde.

 

Helgen 4. og 5. mai 2019 arrangerte Orkdal Hundeklubb rallystevne ved klubblokalet på Fannrem. Dommer begge dagene var Tina Stenfjell. Eros stilte begge dagene, hadde en svært dårlig helg, og disket i begge startene. Han fant noe å snuse på ved første skilt og var ikke til å rokke fra plassen. Hilde hadde faktisk problemer med å få ham med seg ut av banen. Eros stilte i kl. 3. Får håpe han kan gjøre det bedre ved senere anledninger.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamtavle Eros